Joulu lähestyy - mitä tunteita herättää?

24.11.2020

Mitä tunteita Joulu sinussa herättää? Tänä vuonna monen Joulu on varmasti erilainen kuin aiemmin, johtuen vallitsevasta koronatilanteesta. Ehkä se voi olla jopa helpotus?

Omissa lapsuuden jouluissa toistui tietty kaava, joka alkoi tietenkin jo aikaa ennen jouluaattoa. Joulusiivous. En ole koskaan ymmärtänyt miksi kaappien sisustat pitää pyyhkiä juuri jouluksi! Miksei vaikka loppiaisena, pääsiäisenä tai vaikka ihan tavallisena lauantaina?? Kun kaapeista on pölyt pyyhitty, piti kuurata kylpyhuone ja sauna, vaihtaa joulumatot ja -verhot ja kirota kun ikkunat jäi syksyllä pesemättä.

Aattona vuorossa sitten oli aamupuuro, aamusauna, lounas ja lahjat. Vieraita ei käynyt emmekä me käyneet missään, joulu oli vain perheelle. Joulun järjesti meille aina äitini, joka heilutti tahtipuikkoa ja kertoi mitä kunkin oli tehtävä seuraavaksi. Kun äitini kuoli, yritimme vielä viettää samanlaista joulua, saman kaavan mukaan, koska sellaiseksi joulun mielsimme.

Mutta se ei enää toiminut.

Sinunlainen joulu

Loimme veljeni kanssa meille uudenlaisen joulun, meille sopivammilla rutiineilla. Ilman siivousstressiä, ilman tiukkaa aikataulua ja kaikki ne epämiellyttävät jouluruuat, joita olimme inhonneet koko lapsuutemme, hylättiin. Nyt joulumme pyörivät pitkälti lasten ympärillä, hukutamme heidät lahjoihin ja nautitaan heidän jännityksestä ja odotuksesta. Syödään vatsamme kipeiksi hyvää ruokaa, jonka ei tarvitse olla jouluruokaa ollenkaan. Tänä vuonna punnitsin ensimmäistä kertaa, tarvitaanko me edes joulukinkkua.

Se mitä tahdon sanoa sinulle, on se, että jos joulunvietossa jokin tökkii, mieti voisitko muuttaa sitä. Joulu on jokaisen sydämessä hieman erilainen, aina se ei tarvitse yhtä ainoaa koristetta, lahjaa tai jouluruokaa. Joulu on fiilis, joka tulee itselle tärkeistä ihmisistä, jotka on saanut lähelleen sinä päivänä.

Anna sen fiiliksen tulla, anna itsellesi lupa nauttia, oli normaali arkesi millaista tahansa. Samalla logiikalla toimi jouluruokien kanssa, SINÄ SAAT SYÖDÄ. Saat syödä laatikoita, kinkkua, suklaata, kakkua. Ja SAAT OLLA SYÖMÄTTÄ niitä. Älä pilaa omaa äläkä varsinkaan toisten joulua laskemalla kaloreita tai ravintosisältöä. Älä pilaa joulua murehtimalla jääkö ruoka vyötäisille ja kuinka ahkerasti JOUDUT lenkkeilemään joulun jälkeen.

ÄLÄ.

Laihikset, taas

Joulun jälkeen monet aloittavat taas ryhtiliikkeen. Tiedäthän vuodenkierron, joka ei suinkaan ole perinteiset vuodenajat vaan tammikuu - laihdutus, toukokuu - laihdutus, kesä-, heinäkuu grilliruokaa ja siideriä, elokuu - laihdutus, joulukuu - stressiä joulukiloista.

Lupaa minulle, ettet aloita yhtään laihdutuskuuria, puhdistuskuuria, detoxia tai paastoa joulun jälkeen. JouluKAAN ei ole syy potea huonoa omaatuntoa syömisistä äläkä edes ajattele, että sinun PITÄÄ sulattaa ne. Sillä, mitä syöt muutamana päivänä vuodessa, ei ole mitään merkitystä pitkässä juoksussa, joten anna mennä.

Jos haluat muuttaa elämäntapojasi terveellisemmiksi, tee se kestävästi. Tätä varten loin 2 uutta verkkokurssia, jotka ilmestyvät tammikuussa. Sinulla on kuitenkin houkutus aloittaa jotakin, koska "kaikki muutkin" niin kursseillani - tai miksei ihan valmennuksessani - opettelet oikeasti terveelliset tavat, jotka kantavat sinua vuosia kurssin jälkeenkin, ei vain siihen saakka kuin itsekurisi riittää.

Kurkkaa täältä lisää Palvelut