Miten valmennus auttaa sinua?

11.10.2020

Luet ehkä blogiani kiinnostuneena. Tahdot olla terve ja toimintakykyinen. Hyvinvoiva. Luet paljon kirjoja, blogeja, artikkeleita ja pähkäilet itse. Onhan netti täynnä tietoa ihan ilmaiseksi.

Mutta pääsi on pyörällä terveysviidakossa etkä oikein tiedä mikä on hyvästä ja mitä pitäisi välttää. Et ota ensimmäistä askelta kohti terveellistä elämää, koska pelkäät, että se tarkoittaa ainaista ruokien punnitsemista, kyttäämistä sekä ikuisesti kasvissosekeittoja ja salaatteja. Hyvästi siis viini-illat ystävien kesken, perjantaipizzat sekä ihanat burritot!

Sinusta tuntuu, että tieto terveyttä edistävistä toimista vaihtuu jatkuvasti ja pakkaa sekoittaa vielä ns. viralliset suositukset ja vaihtoehtogurut. Mikä on totta ja mikä ei?

Tässä kohtaa hyvänä apunasi on valmentaja, joka ohjaa sinua yhteen suuntaan. Sen sijaan, että tuuliviirinä kokeilee vähän kaikkea, on hyvä päättää yksi suunta, jonne kulkee. Jos se suunta ei yrityksistä huolimatta toimi, sitten voi vaihtaa taktiikkaa tai hioa yksityiskohtia.

Tavoite

Sinulla on varmasti mielessäsi ongelma, josta haluaisit pois. Kiireinen arki ei mahdollista riittävää syömistä, et ehdi liikkua, ahmit iltaisin ja makeanhimo vaivaa. Elintapasairaudetkin kolkuttelevat ovella.

Valmennuksessa ensin määritellään tavoitteesi. Mitä kohti haluat mennä, minkälaisen elämän sinä haluat? Olen aiemminkin sanonut, että pelkkä painotavoite on huono. Mieti ennemmin, mitä tuntemuksia siellä ajattelemasi painon takana on. Millaista elämää elät, kun olet siellä? Kulje näitä tavoitteita kohti, älä vaakalukemaa.

Suunnitelma

Tavoite on vain haave, jos sen saavuttamiseksi ei ole suunnitelmaa. Monet muutosta haluavat kuulevat kehoituksen "syödä terveellisemmin". MITÄ se tarkoittaa? Ei tuollainen kehoitus kerro mitään. "Liiku enemmän" on yhtä tyhjä.

Tavoitteeseen johtavat teot on purettava tarpeeksi pieniksi paloiksi, joita voit toistaa arjessasi ja luoda niistä uuden rutiinin. Valmentaja auttaa sinua ymmärtämään käyttäytymisen muutoksen perusteita ja ohjaa pysymään asioissa, joilla on oikeasti merkitystä. Kun iso kuva on hallussa, voit keskittyä pikkuasioihin. Ammattitaitoinen valmentaja tietää, mitkä mekanismit vaikuttavat haluttuihin asioihin ja hän tietää myös, millä ei ole merkitystä.

Seuranta

Pelkkä suunnitelmakaan ei auta, jos et toimi sen mukaan. Joka päivä ei tarvitse onnistua, mutta viikossa olisi hyvä olla enemmän onnistumisia kuin epäonnistumisia. Jos uusia rutiineja ei pääse harjoittelemaan, niistä ei muodostu rutiineja. Pelkkä ajatus tai tietokaan oikeasta toimintamallista ei auta, jos se ei ole käytössä.

Ammattitaitoinen valmentaja osaa kannustaa jokaista asiakastaan juuri tälle sopivaan tyyliin eikä toimi jokaisen kohdalla samoin. Myönnettäköön, että omiin vahvuuksiini ei kuulu ankara käskyttäminen ja vihaisena niskaan puuskuttaminen. Jos etsit valmentajaa, joka huutaa sinulle, etsi joku toinen.

Tuki

Voi olla, että kuulut siihen ihmisryhmään, joka onnistuu yksin puurtamalla, mutta todennäköisempää on, että tarvitset välillä vahvistusta ajatuksillesi, hellää potkua takapuolelle kun tekee mieli heittää hanskat nurkkaan ja kehuja silloin kun olet yrittänyt oikein kovasti - riippumatta lopputuloksesta. Valmennettavillani on minun tukeni 24/7 ja viikoittaiset kuulumisten vaihdot.

Tupakoinnin lopettaminenkin on helpompaa kun ympärillä on kannustava ilmapiiri ja joku, johon voi tukeutua kun nikotiininhimo iskee.

Tavoitteisiin pääsee varmemmin kun hakeutuu sellaiseen seuraan, jossa ihmiset tekevät niitä asioita, joita kohti haluat kulkea.

Vältä jojoilua

Jos kuulet jonkin kehuvan jotain ruokavaliota tai painonpudotusohjelmaa, mutta perässä tulee se kuuluisa MUTTA, unohda tämä tyyli.

Kerron sinulle salaisuuden. Saat todennäköisesti millä tahansa ruokavaliolla painoasi pudotettua, kunhan sieltä syntyy hillitty energiavaje. Mutta ethän tosissasi uskonut, että voit sen kuukauden tehokuurin jälkeen palata takaisin niihin elämäntapoihin, jotka toivat sinulle alun perinkin ongelmia? Ja ethän tosissasi usko, että oikea elämäntaparemontti on sellainen, jossa joudut lopun elämääsi välttelemään jotain ruoka-aineita, laskemaan kaloreita tai punnitsemaan ruokia?

Unohda siis supertehokuurit pari kertaa vuodessa, painon jojoilu ees taas ei ole terveellistä. Tee mieluummin muutoksia asioihin, joilla on oikeasti merkitystä ja tavalla, joista oikeasti nautit. Älä kuvittele kuljettavasi ruokavaakaa mukanasi lopun elämääsi.

Jos jokin tehodieetti sai painosi laskemaan mutta "itsekurisi petti", vika ei ole sinussa, vaan dieetissä. Niitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaisiksi ratkaisuiksi. Tehodieetit on tehty kuureiksi, joita voit ostaa aina vain uudestaan ja uudestaan.

Vältät jojoilun siis välttämättä kaikkea nopeaa, tehokasta, uskomatonta, ennenkuulumatonta ja buustaavaa.

Minun valmennukseni ovat kuukauden jaksoissa, mutta tosiasiassa kuukausi on suurelle muutokselle aivan liian lyhyt aika. Uuden asian ja tavan omaksuminen vaatii useita toistoja, siihen ei riitä 10, 20 eikä 30 toistoa. Ja kun uusia asioita ja tapoja on useita, tarvittava aika pitenee. Kuukaudessa kuitenkin saadaan ajatustasolla paljon muutosta.

Valmennuksen jälkeenkään et jää täysin vailla tukea, sillä kyselen sinulta vielä myöhemmin kuulumisia ja kuinka omat siipesi ovat kantaneet. Haluan aidosti auttaa sinua.

Jos vielä mietit olisiko sinulle apua valmennuksestani, ota yhteyttä niin katsotaan! Yhteydenotto Valmennuksillani on 14 päivän tyytyväisyystakuu. Jos koet, ettet saa irti sitä mitä haluat, saat rahasi takaisin.

Kaksi valmennuspaikkaa on vielä auki!