Uusi vuosi - uusi sinä

29.12.2020

Vuodenvaihde lähestyy, joko sinä olet summannut kuluneet vuoden tapahtumat? Mitä tapahtui vuoden aikana? Saitko jotain lisää elämääsi? Olisitko voinut tehdä jotain toisin? Vuodenvaihteeseen kuuluu perinteisesti lupaukset tulevalle vuodelle, lupaukset olla vähän parempi ihminen, suoriutua vähän paremmin tai tehdä jotain vähän vähemmän.

Oletko sinä koskaan luvannut pudottaa painoasi tulevana vuonna? Oletko luvannut luopua herkuista tai vähentää syömistä? Oletko ajatellut, ettet tällä kertaa lupaisi noita asioita?

Minä lupaan ensi vuonna ottaa enemmän aikaa unelle. Oma arkeni on hektinen sekoitus lapsia, parisuhdetta, yrittäjyyttä, opiskelua ja harrastuksia sekä introverttinä tarvitsen myös rutkasti omaa aikaa, joten uni on ehkäpä ensimmäinen asia, josta olen nipistänyt. Ensi vuonna priorisoin sen korkeammalle!

Monet tahot mainostavat nyt painonpudotukseen apuansa, kuka neuvoin, kuka pillerein. Joulukilot pitää sulattaa, koska tietystihän jouluna on syöty napa pinkeeksi syntisiä jouluruokia. Oletko koskaan miettinyt mikä tekee jouluruuista niin pahoja? Tai miksi edes muutaman päivän syöminen aiheuttaisi tarpeen aloittaa vuosi kehonsa kiduttamisella? Vaikka olisit joulun pyhät syönyt pelkkää kinkkurasvaa ja suklaata, entäs sitten?

Saisinko sinut kyseenalaistamaan miksi vuodenvaihteessa(kaan) olisi tarvetta laihdutuskuureille? Miksi nytkään kehosi tarvitsisi minkäänlaisia puhdistuskuureja tai tyhjennyksiä? Oletko miettinyt mitä "ruotuun palaaminen" oikeasti edes tarkoittaa? Sitä, että pitäisi syödä orjallisesti mahdollisimman optimaalisesti ja kaikki siitä poikkeava on epämiellyttävää repsahdusta?

Voisiko syöminen olla vain syömistä, ilman "hyviä ja pahoja" ruokia ja pullat, kakut, sipsit ja suklaat olisikin vain osa ihan tavallista syömistä? Kun elät jotakuinkin terveellistä elämää, ei herkut syökse sinua kadotukseen. Se on pahasta, että elämäsi pyörii ruokien arvottamisen ympärillä ja väistelet "pahoja" ruokia kuin pelaaja pommeja Nintentopelissä. Keskiverto hyvä elämä on hitokseen hyvää elämää, jos tavoittelet täydellisyyttä jollain elämän osa-alueella, jokin toinen alkaa vuotamaan.

Usko minua kun kerron sinulle, että voit elää terveellisesti ja silti olla kyttäämättä syömisiäsi. Voit elää terveellisesti ja silti olla jumppaamatta ikinä sekuntiakaan. Voit elää terveellisesti vaikket söisi koskaan avokadoja tai maitorahkaa. Voit olla terve, vaikket laihtuisi kiloakaan.

Sen sijaan, että laskisit kaloreita ja vahtisit suupaloja, voisitko opetella ensi vuonna pitämään itsestäsi, nauttimaan liikunnasta ja antaa itsellesi luvan syödä kun on nälkä? Eikö hyvä olo kehossa olisikin arvokkaampaa kuin optimaalisen ruokavalion noudattaminen tai jonkin maagisen kilorajan saavuttaminen?

Valmennuksissani punaisena lankana on edelleen armollisuus itseä kohtaan ja sen ymmärtäminen, ettei elämä ole vain jonkin tietyn ruokavalion orjallista noudattamista. Olettaen, ettei henkesi tai terveytesi ole siitä kiinni. Minun valmennukseni ei ole sinulle, joka haluat laihtua mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Minun valmennukseni on sinulle, joka haluat hyvää vointia ja toimintakykyä loppuelämäksesi ja siinä sivussa paino saattaa muuttua. Kurkkaa palveluitani täältä